Wildsoep met Franse maïshoen

het recept

Wildsoep met Franse maïshoen

1 pot wildfond (380 ml)

250 ml droge witte wijn

1 bakje oesterzwammen (200 g)

2 lente-uien (, in schuine stukken van 1 cm)

125 ml slagroom

1 eetlepel truffelolie

Filet in de lengte in plakken snijden. Plakken vervolgens in lange, dunne repen snijden. In pan wildfond met wijn en 400 ml water zachtjes aan de kook brengen. Paddenstoelen schoonvegen en in grove stukken snijden. Vuur lager zetten en paddenstoelen, parelhoenrepen en helft van lente-ui toevoegen. Soep 8 min. met deksel op pan zachtjes laten sudderen. Pan van vuur nemen en slagroom en truffelolie door soep mengen. Soep pittig op smaak brengen met zout en versgemalen peper. Soep in vier diepe borden scheppen en rest van de lente-ui er over verdelen.