Vietnamese runderstoof

het recept


Vietnamese runderstoof (6-8 pers.)

1,5 kilo runderriblappen

1 eetlepel zonnebloemolie

3 theelepels citroengraspoeder

6 tenen knoflook

6 centimeter verse gember

1 rode peper

250 gram sjalotten

2 theelepels vijfkruidenpoeder

750 milliliter water

2 limoenen

2 eetlepels vissaus

Snijd de runderriblappen aan stukken en bestrooi deze met peper en zout. Verhit de olie in een grote braadpan en braad het vlees op hoog vuur rondom goed bruin.

Snijd de knoflook fijn. Schil en rasp de gember. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees fijn. Snijd de sjalotten in parten. Neem het vlees uit de pan, laat 1 eetlepel bakvet zitten en fruit hierin het citroengras, de knoflook, gember, rode peper, sjalotten en de vijfkruidenpoeder. Bak 3 min. op middelhoog vuur. Schep goed om.

Leg het vlees terug in de pan en giet het water erbij. Laat het vlees 2 uur met de deksel op de pan koken. Haal der deksel van de pan en laat het vocht inkoken. Dit duurt 30-40 min. Roer regelmatig.

Pers de helft van de limoen uit en snijd de rest in parten. Breng het vlees op smaak met 2 eetlepels limoensap (bij 8 personen) en de vissaus. Serveer met de rest van de limoen.