Verse pindasaus

het recept

Verse pindasaus

2 eetlepels zonnebloemolie

3 tenen knoflook

2 eetlepels sambal badjak

4 eetlepels ketjap manis

50 milliliter azijn

5 eetlepels suiker

150 milliliter kokosmelk (plus wat extra)

200 gram pindakaas (plus wat extra)

Hak de knoflook fijn. Doe de olie in een pan en fruit de knoflook. Voeg de sambal, ketjap, azijn, kokosmelk en de suiker toe. Verwarm het geheel totdat het zachtjes kookt.

Voeg de pindakaas erbij wanneer het geheel even zachtjes gekookt heeft. Blijf roeren om te voorkomen dat de saus aanbrandt. Roer totdat de saus dik wordt. Wanneer de saus te dik is, kun je nog wat extra kokosmelk toevoegen. Andersom, wanneer de saus nog te dun is, kun je nog wat pindakaas toevoegen.

Doe de pindasaus in een luchtdichte pot of bak. Zet het koel weg en dan is het nog zo'n 5 dagen houdbaar. Voor gebruik dan nog op een laag vuur verwarmen. Een laag vuur omdat de kans op verbranden groot is