Vegetarische hartige taart

het recept

Vegetarische hartige taart

6 plakjes filodeeg

olijfolie (naar smaak toevoegen)

2 teentjes knoflook

400 gram gemengde paddenstoelen

300 gram zoete aardappelen (in blokjes)

200 gram paksoi (gesneden)

3 lente uitjes (aan grove stukken gesneden)

2 stengels bleekselderij (aan stukjes)

125 gram hazelnoten (iets gevijzeld, niet te klein)

3 eetlepels paneermeel

4 eieren

200 milliliter kookroom

2 theelepels kerriepoeder

150 gram komijnekaas (geraspt)

125 gram gemengde eikenbladsla

limoensap

notenolie (naar smaak toevoegen)

balsamicoazijn (naar smaak toevoegen)

Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de ingevette taartvorm met het filodeeg en prik het op enkele plekken in met een vork. Maak de paddenstoelen schoon en snij ze aan stukken. Bestrooi de paddenstoelen en peper/zout en druppel er wat limoensap overheen. Laat het geheel even marineren.

Verhit een scheut olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook 1-2 minuten. Schep de paddenstoelen en zoete aardappel erdoor en roerbak circa 6 minuten. Voeg daarna de paksoi, de bleekselderij en de lente-ui toe. Bak het daarna nog een paar minuten. Laat het nog een 10 minuten stomen met de deksel op de pan. Breng op smaak met zout en peper.

Verdeel de helft van de hazelnoten gemengd met paneermeel over de deegbodem. Schep het paddenstoelenmengsel erop. Klop de eieren los met de kookroom, kerrie en de helft van de kaas. Giet dit mengsel over de taartvulling. Verdeel de rest van de kaas en noten erover. Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.

Meng de sla met een scheutje notenolie en balsamicoazijn en serveer erbij.