Vega frittata

het recept

Vega frittata (4-6 pers.)

250 g winterpeen

250 g gekookte bieten

300 g zoete aardappel

400 g knolselderij

2 middelgrote uien

2 eetlepels gedroogde Italiaanse kruiden

4 eetlepels olijfolie met rozemarijn

2 preien

250 gram kastanjechampignons

8 witte scharreleieren

peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen, bieten, zoete aardappelen en knolselderij en snijd in blokjes van 1 cm (brunoise). Snijd de uien in partjes. Snij de champignons in vieren en snij de prei in schuine stukken van circa 3 centimeter.

Meng de Italiaanse kruiden met de olie.

Doe de groenten en aardappelen in de ovenschaal en schep om met de kruidenolie. Bestrooi met peper. Bak de groenten en aardappelen ca. 30 min. in het midden van de oven. Schep halverwege om.

Klop de eieren los met peper. Neem de schaal uit de oven, laat de oven aan staan. Schep de groenten om en schenk het ei erover. Zet de schaal terug in de oven en bak de frittata nog ca. 15 min.