Varkenshaas

Varkenshaas (300 gram - 4 pers.)

Laat de varkenshaas uit de verpakking op kamertemperatuur komen. Vouw eventuele dunne uiteinden van het vlees dubbel, zodat het vlees overal ongeveer even dik is. Bestrooi vlak voor het bakken met versgemalen zwarte peper en zout.

Verhit de roomboter op hoog vuur in een koekenpan en laat uitbruisen. Leg de varkenshaas meteen in de pan, houd de pan af en toe in beweging door de steel te bewegen. Draai de varkenshaas na ca. 3 min. om als hij bruin is en makkelijk loskomt van de bodem van de koekenpan. Gebruik hiervoor een tang; door met een vork in het vlees te prikken verliest het zijn vleessappen en wordt het vlees minder mals.

Zet het vuur middelhoog en bak het vlees in nog ca. 12 min. net gaar van binnen. Keer het regelmatig. Leg de varkenshaas uit de pan op een voorverwarmd bord en laat losjes afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. De vleessappen verdelen zich nu over het vlees, zodat het minder vocht verliest bij het aansnijden.

Snijd het vlees in schuine plakjes, dwars op de draad van het vlees.