Trifle met vers rood fruit

het recept

Tri­f­le (10 pers. 53 kh pp.)

6 middelgrote eieren 

150 g kristalsuiker 

1 tl vanillearoma 

50 g custardpoeder 

500 ml verse slagroom 

500 ml volle melk 

4 el fruitspread bosvruchten 

100 gram aardbeien 

80 gram frambozen 

80 gram bramen 

400 g roombotercake 

150 ml cream sherry (Gall & Gall) 

25 g amandelschaafsel 

1. Splits de eieren, het eiwit wordt niet gebruikt. Klop de dooiers met ⅓ van de suiker, het vanillearoma en de custardpoeder schuimig.

2. Breng ½ van de slagroom met 30 g suiker (per 10 personen) en de melk tegen de kook aan. Voeg een scheut van deze hete room al roerend toe aan het eischuim. Schenk daarna dit mengsel al roerend bij het roommengsel in de pan. Verwarm al roerend tot een dikke vla. Laat de vla afkoelen tot lauwwarm, roer regelmatig.

3. Schep ondertussen de fruitspread door het zomerfruit. Pureer 150 g van dit mengsel met de staafmixer en houd apart.

4. Snijd de cake in blokjes, doe in de schaal en besprenkel met de sherry. Schep de rest van de fruitpuree op de cake. Schenk de vla erover en strijk glad. Zet minimaal 2 uur in de koelkast.

5. Rooster het amandelschaafsel in 3 min. goudbruin in een koekenpan zonder olie of boter. Klop vlak voor het serveren de rest van de slagroom stijf met de rest van de suiker. Verdeel de achtergehouden fruitpuree over de vla, schep de slagroom erop en bestrooi met het amandelschaafsel.

Je kunt de trifle 1 dag van tevoren bereiden t/m stap 4. Volg vlak voor het serveren stap 5.