Traybake met krieltjes en kruidige kip

het recept


Traybake met krieltjes en kruidige kip (4 pers.)

1 zak voorgegaarde mini krieltjes

2 paprika, in reepjes gesneden

1 courgette in halve plakjes gesneden

250 gram champignons, in partjes

600 gram kipfilet, in grote stukken gesneden

50 gram geraspte mozzarella

30 gram Gran Padano

olijfolie

hand verse basilicum grof gehakt

Kruidenmix voor de kip

2 theelepels gedroogde oregano

2 theelepels paprikapoeder

2 theelepels kerriepoeder

1/2 theelepel uienpoeder

1/2 theelepel knoflookpoeder

flinke snuf versgemalen zwarte peper en zout

1/2 theelepel chilivlokken

citroen rasp van 1/2 citroen

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng in een schaaltje de specerijen voor de kip. Leg de kip in een kom, bestrooi met het specerijenmengsel en voeg een scheutje olie toe. Meng de kip goed met de specerijen.

Verdeel op een bakplaat de krieltjes, courgette, paprika en champignons. Leg de kip erop en drizzle er een beetje olie overheen.

Bak de traybake voor 15 minuten in de oven. Haal uit de oven en draai de kip om. Bestrooi met de mozzarella en de Grana Padano en bak voor nog eens 10 minuten.

Bestrooi vlak voor serveren nog met eventueel grof gehakte basilicum.