Traybake met Koreaanse kip

het recept

Traybake met Koreaanse kip, paprika en wortel (4 pers.)

3 wortels, in dikke rondjes

2 rode paprika's in brede repen

125 gram shiitake, heel gelaten

3 eetlepels sesamolie

2 theelepels Koreaanse chilipeperpasta

1 volle miso

750 gram kippendijen/750 gram drumsticks

Verwarm de oven voor op 190 graden.

Doe de wortel, paprika, shiitake en 1 eetlepel sesamolie in een braadslee, in één laag.

Roer in een grote schaal de overgebleven 2 eetlepels sesamolie, de chilipeperpasta en de miso door elkaar. Leg de kip er in en schep het geheel door elkaar tot de kip goed met de smaakmakers bedekt is. Leg de kip op de groenten en zet de braadslee een uur in de oven totdat de kip donker, knapperig en gaar is. Laat de kip 5 tot 10 minuten rusten in de oven voor het opdienen.