Traybake van kip, artisjok en olijf

het recept

Traybake met kip, olijf, artisjok en aardappel (4 pers.)

800 gram kleine aardappels

1 rode ui, in vieren en gepeld

8 trostomaten, gehalveerd

4 kippendijen, 4 drumsticks

1 citroen, in 8 partjes gesneden

280 gram artisjokken op olie

2 theelepels zeezout

Zwarte peper

2 theelepels gedroogde rozemarijn

3 theelepels gedroogde tijm

340 gram zwarte olijven zonder pit

Geraspte schil en sap van ½ citroen

Verse platte peterselie

Verwarm de oven voor op 200 graden

Verdeel de aardappels, ui, tomaten, kip en citroen over de bodem van de bakplaat. Schep het om met de olie van de artisjokken. Bestrooi daarna alles met het zeezout, zwarte peper, tijm en rozemarijn. Zet het een uur in de oven.

Vermeng de uitgelekte artisjokken en olijven met de citroenrasp, citroensap en de peterselie. Schenk het mengsel 15 minuten voor het einde van de baktijd over de aardappels Laat de kip 10 minuten rusten en dien het daarna heet op.