Tray bake met rund, paprika en tomaat

het recept

Tray Bake met rund, paprika en tomaat (4 pers.)

750 gram runderriblappen - Blonde Aquitaine

3 rode paprika's (repen)

3 teentjes knoflook (gesnipperd)

2 witte uien (ringen)

2 eetlepels olijfolie

1 theelepel zeezout

500 milliliter runderbouillon

4 grote tomaten (blokjes)

1 eetlepel worcestersaus

1 theelepel komijnpoeder

2 laurierblaadjes

Verwarm de oven voor op 220 graden. Pak een braadpan. Leg de runderriblappen in de pan en voeg de uienringen en de stukken paprika toe. Doe daarna het zeezout en de olie erbij. Schep het geheel goed door en elkaar, het vlees mag bovenop de rest liggen.

Laat de pan zo'n 20 minuten in de oven van 220 graden staan. Voeg na circa 20 minuten de bouillon, de tomaten, de komijn, de worcestersaus en de laurier toe. Doe de deksel weer op de pan en plaats deze weer terug in de oven. Zorg dat de temperatuur van de oven verlaagd is naar zo'n 180 graden. Het gerecht moet circa twee uur stoven in de oven. De laatste 45 minuten moet de deksel er af zodat het geheel kan inkoken.

Haal na 2 uur de pan uit de oven en doe de deksel er weer op zodat de inhoud goed warm blijft. Na zo'n 10 minuten trek je het vlees uit elkaar met een vork. Haal de laurierblaadjes er uit. Bestrooi het geheel voor het serveren nog even met wat verse peterselie en serveer het gerecht in de braadpan. Lekker met aardappelpuree of rijst.