Tortilla de patatas

het recept

Tortilla de patatas (ca. 6 pers.)

1 rode ui

80 gr chorizo

2 teentjes knoflook

450 gr aardappelschijfjes 

75 gr erwtjes

5 eieren

peper en zout

Olie om te bakken en in te smeren

Verwarm de oven op 220 graden. Vet de schaal in met boter. Snij de ui en de knoflook aan stukjes en en snijd de chorizo in in kleine blokjes. Doe wat olie in een pan en breng deze op temperatuur. Fruit de ui totdat deze glazig is en bak nog even de knoflook mee.

Voeg ook de chorizo toe en bak het geheel nog even. Verdeel de aardappelschijfjes in de pan en bak deze een paar minuten, tezamen met de ui, knoflook en chorizo. Roer daarna de erwtjes er door heen en bak het geheel nog eventjes. Schep het mengsel in een ovenvaste schaal.

Klop de eieren los met wat peper en zout en giet dit over het geheel in de ovenvaste schaal. Zet de schaal in de voorverwarmde oven, circa 20 minuten totdat de eieren mooi bruin kleuren. Wanneer het geheel afgekoeld is snij de tortilla dan in stukjes. De tortilla kan warm en op kamertemperatuur gegeten worden