Tomaten preisoep met gerookte zalm

het recept

To­ma­ten-prei­soep (6 pers. 2,8 kh pp.)


1 el ongezouten roomboter = 15 gram (0,1 g)

300 g gesneden prei (zak) (11 g)

500 ml gezeefde tomaten in pak (4 g)

500 ml visbouillon van tablet (1,6 g)

1 tl tabasco = 5 gram (0,1 g)

100 g gerookte zalmfilet (pak) (0 g)

Verhit de boter in een (braad)pan. Bak de prei al omscheppend 2 min. in de pan. Roer de gezeefde tomaten en de bouillon erdoor. Breng de soep aan de kook. Laat de soep op een laag vuur ca. 5 min. koken. Breng hem op smaak met de tabasco en zout. Snijd de gerookte zalmfilet in reepjes, roer door de soep en laat 1 min. meewarmen. Schep de soep in de soepkommen.