Telor ketjap

het recept

Telor Ketjap (Eieren In Ketjap)

6 eieren

2 uien

2 tenen knoflook

2 tomaten

1 stengel sereh

1 tl sambal

1 tl gemberpoeder

1 el bruine basterdsuiker

40 ml zoute ketjap

Kook de eieren voor de telor ketjap. Maak de sperzieboontjes schoon. Voeg de sperzieboontjes toe bij de eieren als ze ongeveer drie tot vier minuten koken. Kook dit nu nog ongeveer zes minuten en giet het samen af.  Ga verder met de telor. Schrik de gekookte eieren en pel ze. Snijd de ui en knoflook en fruit aan in een scheutje olie. Snijd de tomaatjes in parten. Voeg de gemberpoeder, sambal, ketjap, bruine suiker en de tomaatjes toe. Kneus de sereh en doe deze er ook bij. Voeg de eitjes hier bij, laat de saus inkoken totdat je een dikke saus hebt die om de eieren blijft plakken.