Tapalapa
het recept
Tapalapa (3 broden)
162 gram bloem
86 gram gierstmeel
195 gram geel maïsmeel
43 gram erwtenmeel
350 ml water (warm)
22 gram droge gist
20 gram zout
Maïsmeel
Meng de bloem en het meel in de kom van een mixer. Voeg zout, gist en water toe. Meng goed en kneed het deeg een paar minuten tot het glad en elastisch is.
Leg de deegbal in een ingevette kom en dek af met een schone doek. Laat het op een warme plaats rijzen tot het verdubbeld is, ongeveer 1 uur.
Snijd het deeg in 3 stukken en vorm er baguettebroden van. Leg ze op een bakplaat, eventueel bestrooid met maïsmeel of bekleed met bakpapier. Laat ze 30 minuten rijzen. Maak met een mes een lange ondiepe snede bovenop elk brood.
Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de tapalapa in 15 minuten goudbruin.