Tapalapa

het recept

Tapalapa (3 broden)

162 gram bloem

86 gram gierstmeel

195 gram geel maïsmeel

43 gram erwtenmeel

350 ml water (warm)

22 gram droge gist

20 gram zout

Maïsmeel

Meng de bloem en het meel in de kom van een mixer. Voeg zout, gist en water toe. Meng goed en kneed het deeg een paar minuten tot het glad en elastisch is.

Leg de deegbal in een ingevette kom en dek af met een schone doek. Laat het op een warme plaats rijzen tot het verdubbeld is, ongeveer 1 uur.

Snijd het deeg in 3 stukken en vorm er baguettebroden van. Leg ze op een bakplaat, eventueel bestrooid met maïsmeel of bekleed met bakpapier. Laat ze 30 minuten rijzen. Maak met een mes een lange ondiepe snede bovenop elk brood.

Verwarm de oven voor op 220 °C en bak de tapalapa in 15 minuten goudbruin.