Takhari

het recept

Takhari (ca. 14 stuks)

Ingrediënten Takhari

250 gram aardappels

75 gram erwten

olie om in te bakken

½ groene peper, fijngesneden

½ rode ui, gesnipperd

½ cm verse gember, geraspt

½ tl kurkuma

½ tl komijnzaad, gebrand en gemalen

½ tl korianderpoeder

½ tl garam masala

2 el kikkererwtenmeel

sap van 1 limoen

Bereiding

Kook de aardappels in 20 minuten gaar, giet ze af, doe ze terug in de pan en laat ze op laag vuur droogstomen zodat al het vocht er uit is. Wrijf ze daarna door een zeef. Blancheer de erwten een paar tellen in kokend water met wat zout. Als ze omhoog komen zijn ze gaar. Meng ze met de aardappels.

Verhit een lepel olie in de pan, fruit de groene peper, rode ui, gember en specerijen 1 minuut aan. Voeg ze toe aan het aardappelmengsel en roer het kikkererwtenmeel er door heen. Breng alles op smaak met wat peper, zout en limoensap. Voeg eventueel wat meer kikkererwtenmeel toe als de massa niet stevig genoeg is. Maak ronde schijfjes met een doorsnee van 4 tot 5 centimeter en 1 centimeter hoog. Bak deze in 2 minuten aan weerszijden in een laagje olie goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier.

(inspired by Spicy Chef - Soenil Bahadoer)