Sweet Potato

het recept

Zoete aardappel bruschetta met tomaat

Voor ongeveer 16 stuks:

2 grote zoete aardappel

6 stevige zoete tomaten

2 teentjes knoflook

10 blaadjes basilicum + extra voor garnering

1 el oregano

olijfolie

zout

peper

Nodig; 2 schaaltjes, bakplaat, bakpapier

Bereiden: Het is het allerlekkerste om de smaken van de tomaten tapenade lekker lang in te laten trekken, dus maak dit gerechtje gerust al even van tevoren klaar.

Snij de tomaten in kwarten, verwijder de harde kern en de zaadjes en snij het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe in een schaal en voeg hier een flinke scheut olie aan toe (3 a 4 eetlepels), pers er een teen knoflook bij uit en strooi wat peper en zout over de tomaten.

Snipper, scheur of snij de basilicumblaadjes fijn - hou er wel een paar achter voor garnering - en meng deze door de tapenade. Laat nu gerust even een uurtje staan. Niet in de koelkast zetten, dan verliest een tomaat namelijk zijn smaak!

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.

Schil de zoete aardappel en snij schuin overdwars in plakken van ongeveer 5 mm dik. Snij 8 plakken die allemaal ongeveer even lang en even dik zijn.

Maak nu de knoflook olie klaar door een teen knoflook uit te persen en deze samen met ongeveer 3 el olijfolie te mengen. Besmeer de zoete aardappel bruschetta aan beide kanten met de knoflook olie en leg ze op de bakplaat. Strooi er nu wat oregano over en schuif de broodjes vervolgens de oven in. Bak ze in 25 minuten gaar en knapperig, draai halverwege even om.

Haal de bruschetta uit de oven, laat ze heel even afkoelen en schep nu op elk broodje wat van de tomaten tapenade. Maak nog af met wat basilicumblaadjes. Lekker bij de borrel of met een feestje, of als aperitivo voor een Italiaans diner. Buon appetito!