Stuffed senfou

het recept

Stuffed senfou (ca. 4 pers)

500 gram rundergehakt

1 rode paprika

1 gele paprika

2 eetlepels sojasaus

6 tenen knoflook

1 grote witte ui

250 gram witte champignons

3 tomaten

2 (afbak) stokbroden

Geraspte kaas

60 gram boter

Zwarte peper

Zout

Snij de ui in halve ringen, snij de knoflook aan pakjes. Maak de paprika's schoon en snij deze in kleine stukjes (houdt een beetje achter voor de garnering). Snij de champignons aan plakken. Haal het vocht en de pitjes uit de tomaten en snij deze aan kleine stukjes. Snij de kap van de stokbroden en hol deze uit, bewaar de kap en de inhoud van de stokbroden

Doe de boter in de pan en rul het gehakt totdat het mooi bruin is. Voeg dan de ui en de knoflook toe en bak deze mee totdat de ui enigszins glazig is. Voeg daarna de paprika toe en bak deze mee totdat de paprika een beetje gaar is. Daarna kunnen de tomaten, en de champignons erbij. Voeg de inhoud van de stokbroden erbij en roer het geheel goed door. Voeg nu de sojasaus toe en laat het geheel nog een 10 minuten doortrekken op een laag vuur. Breng op smaak met wat peper en zout.

Vul het stokbrood met de gehaktmassa en dek dit af met stukjes van de kap van het stokbrood, garneer het met de stukjes stokbrood en strooi de kaas erover heen. Doe de stokbroden nog even in de oven (10 minuten op 200 graden) totdat de kaas gesmolten is en het brood mooi bruin.