Stok met kaas en uien

het recept


Stok met kaas en uien (4 pers.)

250 gram bloem

155 nl lauwwarm water

5 gram gedroogde gist

10 gram suiker

5 gram zout

1 ui

100 gram geraspte kaas

Meng in een kom de bloem met het lauwe water en de overige ingrediënten voor het deeg. Doe het geheel in de keukenmachine en laat het 8 minuten draaien op een middelhoge stand. Het deeg moet mooi en glad zijn. Maak er twee bollen van en laat het rijzen op een warme plek, circa 20 minuten.

Doe bakpapier op een bakplaat en leg de bollen er op. Duw de bollen totdat ze langwerpig en wat platter zijn. Snij met een mes de bovenkant van het deeg open en duw de randen naar buiten zodat er een soort deegbak met randen ontstaat.

Snij de uien in ringen en leg deze in de opgesneden deegbakken. Strooi de geraspte kaas over de uien en dek het deeg weer af met een vochtige theedoek. Laat de deegrollen 10 minuten rijzen op een warme plek.

Verwarm de oven voor tot 180 graden en bak het brood in 18 minuten goudbruin en gaar en de kaas gesmolten is.