Spicy Chicken Chop

het recept

Pittige kipgehaktballetjes

Voor circa 20 stuks:

500 gr kipgehakt

1 teen knoflook

1 rode peper

2 tl cayennepeper

1 tl komijn

2 tl sojasaus

1 tl honing

1 ei

3 el boekweitmeel

2 el paneermeel / panko

snuf zout

olie om in te bakken

Nodig: mengkom, snijplank, pan om in te bakken, ovenschaal, aluminiumfolie

Bereiden: Doe het kipgehakt in de mengkom. Heb je geen kipgehakt kunnen vinden, gebruik dan kipfilet en snij deze heel fijn.

Maak de knoflook schoon en verwijder de zaadjes uit de peper. Pers de knoflook boven het gehakt en snij de peper fijn, voeg toe aan het gehakt. Doe nu de cayennepeper, komijn, een snuf zout, de sojasaus en de honing in de kom van het gehakt en meng goed door.

Tik een eitje boven de kom en voeg het boekweitmeel en het paneermeel toe. Begin nu met je handen het gehakt te kneden en meng alles goed door elkaar.

Is het gehaktmengsel nog te nattig, voeg dan nog wat paneermeel toe.

Verwarm de oven voor op 100 graden. Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie, laat aan de zijkanten voldoende folie overhangen zodat je straks de kipgehaktballetjes kunt afdekken.

Maak met je handen gehaktballetjes van het kipgehakt mengsel. Maak ze ongeveer zo groot als een golfballetjes. Leg ze even op een snijplank, totdat je alle balletjes gedraaid hebt.

Verwarm wat olie in een pan. Leg voorzichtige de pittige kipgehaktballetjes in de pan en bak ze aan alle kanten even kort aan. Zie je dat die van mij iets te hard zijn gegaan...? Ik ben ook maar een mens hè?

Draai het vuur uit, leg de kipgehaktballetjes voorzichtig in de ovenschaal en dek af met het aluminiumfolie. Gaar ze nu verder in de voorverwarmde oven, 10 minuten is voldoende.