Sjalot-knoflook broodjes
het recept
Sjalot-knoflook broodjes
Ingrediënten (voor 6 bolletjes 42,9 kh)
3 grote of 4 kleine eieren (0,4 kh)
150 gram amandelmeel (16,4 kh)
60 gram zonnebloempitten (12 kh)
40 gram roomboter (0,0 kh)
1 tl gedroogde tijm (2,4 kh)
2 el gedroogde bieslook (1,3 kh)
1 sjalotje (40 gram) (2,9 kh)
2 tenen knoflook (1,2 kh)
60 ml handwarm water
Zakje gist (7 gram) (1,3 kh)
1 tl suiker (5 kh)
Flinke snuf zout (0 kh)
1 flexibele vorm voor 6 broodjes (Ø 7 cm)
Maal de zonnebloempitten fijn in een keukenmachine of blender.
Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn (dit voorkomt dat je brood naar ei gaat smaken). Doe ze eventueel een paar minuten in een kom met warm water. Kluts ze vervolgens in een apart schaaltje even door elkaar.
Smelt de roomboter in een pannetje of in de magnetron.
Meng de droge ingrediënten (amandelmeel, gemalen zonnebloempitten, gesnipperde sjalot, gesnipperde knoflook, bieslook, tijm, zout, suiker en gist ) alvast.
Doe de ingrediënten in het bakblik in onderstaande volgorde:
Water op de bodem (zorg dat het lauw/handwarm is, maar niet heet)
Voeg vervolgens de droge ingrediënten toe
Giet de gesmolten boter en geklutste eieren langs de rand
Verwarm de oven voor op 200 graden. Haal het deeg uit de broodbakmachine wanneer het gereed is. Leg bakpapier op het rooster van de oven en de flexibele vorm er op. Verdeel het deeg met een lepel over de 6 vormen. Laat de het deeg nog even 15 minuten narijzen, afgedekt met plasticfolie. Bak vervolgens de bolletjes in circa 20 minuten af in de oven totdat ze mooi bruin zijn. Haal ze na 20 minuten uit de vorm en leg ze, met de bolle kant naar boven, op het rooster. Zet het rooster weer terug in de oven en laat in circa 2 minuten de bolle kant wat bruinen en krokant worden.
Per broodje is het aantal koolhydraten 7. Een broodje weegt dan circa 60 gram.