Salade met tonijn en humus
het recept
Salade met tonijn en humus (4 pers/13,6 koolhydraten per pers.)):
1 blik kikkererwten
1 zak sla (tip: spinazie i.p.v. sla)
2 blikjes tonijn
4 eieren
8 blokjes feta
½ komkommer
½ ui
2 tenen knoflook
Olijfolie
1 tl. sambal
Peper en zout
Citroensap
Zet een pan met water op hoog vuur op voor de eieren. Als het water kookt, kunnen de eieren erin voor 6 à 7 minuten.
Leeg het blik kikkererwten in een zeef en spoel ze om met water. Leg de helft van het blik op een bakplaat, bestrooi met peper en zout en stop het in de oven voor 15 minuten op 200 °C.
De overige kikkererwten kunnen in een bak met de knoflook, ¼ ui, peper, zout, sambal en een scheutje citroensap. Voeg olie toe naar de gewenste dikte. Meng het met de staafmixer tot een geheel, dit is de humus.
Haal de tonijn uit het blik en laat het uitlekken. Stop de vis in een bak en voeg de rest van de ui en de feta toe, beide klein gesneden. Mix dit samen.
Haal de kikkererwten uit de oven en laat ze afkoelen. Ook de eieren kunnen afgekoeld worden.
Pak 4 schalen/bakken voor de salades en leg er een boden aan sla in. Snij de komkommer in blokjes en verdeel het over de schalen. Pel de eieren en snij het in partjes, voor iedere schaal 1 ei. Verdeel de tonijn over de 4 porties en voeg 1,5 eetlepel van de humus ernaast.
Strooi als laatste de gegrilde kikkererwten erover.