Saffraan saus
het recept
Saffraan saus
2 sjalotjes
5 witte peperkorrels
200 ml. witte wijn
200 ml. slagroom
400 ml. kippenbouillon
100 gram gorgonzola
5 draadjes saffraan, Verstegen
200 gram boter
naar behoefte zout
Leg de saffraandraadjes in
een klein beetje lauw warm water.
Maak de sjalot schoon en grof in ringen.
Fruit de sjalot samen met de gekneusde peperkorrels licht aan.
Blus af met de witte wijn en reduceer tot een kwart.
Voeg de room en kippenbouillon toe en reduceer voor de helft.
Voeg het saffraan water en de gorgonzola toe, blijf roeren tot er een egale vloeistof ontstaat. Let op: nu de kaas is toegevoegd is kan de saus snel aanbranden.
Zeef de saus door een fijne puntzeef.
Monteer de saus met koude klontjes
boter en breng op smaak met zout.
Lekker met o.a. zwarte tagliatelle.