Sabato lo stufato di manzo Italiano

het recept


Sabato lo stufato di manzo Italiano (6 pers.)

125 gram Spekreepjes

2 uien

2 teentjes knoflook

70 gram tomatenpuree

750 gram rundvlees

3 eetlepels tarwebloem

1 winterpeen

450 gram kastanjechampignons

200 milliliter rode wijn

50 milliliter balsamicoazijn

3 laurierblaadjes

6 kruidnagels

4 theelepels gram rozemarijn gedroogd

3 theelepels Tijm gedroogd

4 theelepels oregano gedroogd

1 eetlepel olijfolie

20 gram Roomboter

1 snufje Zout

1 snufje Peper zwart

250 milliliter runderbouillon

350 gram Tomato Frito

Kruid het rundvlees met zout en peper en bestrooi gelijkmatig met bloem zodat al het vlees bedekt is.

Verwarm de olie en boter in een stoofpan. Bak de spekreepjes en fruit vervolgens de uien en de knoflook. Doe de tomatenpuree erbij en laat enkele minuten meebakken.

Voeg nu het vlees toe en schroei het dicht. Zet het vuur lager en voeg de winterpeen en de champignons toe. Voeg de wijn toe en laat 2 minuten op temperatuur komen.

Voeg de bouillon, de Tomato Frito en de azijn toe, samen met alle overige kruiden. Laat het geheel tenminste 3-4 uur sudderen, regelmatig even doorroeren en controleren of het niet te droog wordt. Voeg desgewenst een beetje extra bouillon toe.