Rundvleeswok met mandarijntjes

het recept


Rundvleeswok met mandarijntjes (4 pers.)

600 gram rundvlees

125 milliliter runderbouillon

2 rode chilipepers

1,5 stengel prei

1 blikje mandarijntjes (175 gram)

6 eetlepel mandarijnen sap

2 centimeter verse gember

5 eetlepels olie

4 eetlepels sojasaus

3 eetlepels rijstwijn

1 eetlepel rode Szechuan peper

Suiker

Zout

Spoel het rundvlees onder koud stromend water af en dep het droog. Snij met een mes of snijmachine het vlees in dunne plakjes. Was en halveer de chilipepers en verwijder de zaadjes. Snij de pepers in smalle reepjes. Maak de prei schoon en snij deze in dunne ringen. Laat de mandarijntjes uitlekken in een zeef en vang het sap op. Schil de gember en hak deze fijn.

Verhit de olie in een wok, verdeel het rundvlees in drie porties en bak het knapperig en bruin. Haal het daarna met een schuimspaan uit de wok en leg het apart.

Doe de chilipepers, prei, gember, en doe peper in de wok en bak het geheel circa 1 á 2 minuten. Blus het met de runderbouillon en voeg daarna de sojasaus en de rijstwijn toe. Breng het geheel aan de kook en maak op smaak met suiker en zout. Voeg het vlees toe en giet het mandarijnen sap erbij en breng het nogmaals aan de kook. Proef het gerecht en voeg. Indien nodig, nog wat extra mandarijnen sap toe.