Runderstoof met pruimen

het recept

Runderstoof met pruimen (4 pers.)

Guiso de carne con ajos y ciruelas

750 gram magere riblappen

Zout/peper

3 eetlepels olijfolie

3 tomaten

10 knoflookteentjes in plakjes

2 grote uien in partjes

1 eetlepel bloem

1 glas droge witte wijn

1 theelepel gedroogde oregano

1 theelepel gedroogde tijm

Bladpeterselie

1 kruidnagel

1 laurierblaadje

½ eetlepel suiker

300 gram aardappels in partjes

1 zak pruimen

30 gram koude boter in blokjes

Snij het vlees in dobbelstenen van ca. 1 centimeter en bestrooit deze met zout en peper. Halveer de tomaten, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees aan blokjes.

Verhit de olie in een pan en braad het vlees aan op een hoog vuur. Bak het rondom bruin onder voortdurend omscheppend.

Voeg de ui en de knoflook toe aan het vlees en bak deze ca. 2 minuten mee. Strooi de bloem erover en schenk de wijn erbij. Voeg de tomaat, de oregano, de tijm, de bladpeterselie, de kruidnagel, de laurier en de suiker toe. Doe de deksel op de pan en laat het geheel ca. 1 uur en 45 minuten stoven. Indien nodig, voeg wat water toe.

Doe daarna de aardappels erbij en laat deze in ca. 15 minuten gaar worden. Voeg dan de pruimen toe en laat ze goed doorwarmen. Voeg beetje bij beetje de boter toe.