Romige ricotta met zomerfruit puree

Ro­mi­ge ri­cot­ta & zo­mer­fruit­pu­ree (4 pers.)

125 ml verse slagroom

1 vanillestokjes

3 tl kristalsuiker

100 g ricotta

300 g verse aardbeien

80 g verse frambozen

40 gram bosbessen


Schenk de slagroom in een hoge (maat)beker. Snijd het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit met de punt van een mes. Voeg met 2/3 van de suiker toe aan de room. Klop met de mixer de room stijf, voeg de ricotta toe en mix nog 10 sec.

Houd per persoon 2 aardbeien apart. Pureer de frambozen met de rest van de aardbeien en de suiker met de staafmixer. Snijd de achtergehouden aardbeien in kwarten.

Verdeel de fruitpuree en aardbeipartjes over kommen of (cocktail)glazen en verdeel het room-ricottamengsel erover.

Je kunt de room en de fruitpuree 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar beide in aparte kommen afgedekt in de koelkast.