Red Benachin

het recept

Red Benachin (4-6 personen)

4 verse tomaten

1 blikje tomatenpuree

500 gram kippendijen (vis of rundvlees kan ook)

3 uien

4 tenen knoflook

1 gele peper 'madame Jeanette'

Vers gemalen zwarte peper

Zeezout

1 groene paprika

2 grote wortels

1 cassave (of pastinaak indien geen cassave verkrijgbaar is)

½ (spits)kool

4 (Indonesische) laurierblaadjes

2 maggiblokjes (rund)

(olijf)olie

rijst


Maak de kippendijen schoon en snij ze iets in met een mes. Wrijf de kippendijen in met de versgemalen peper en het zeezout. Doe de olie in een pan en bak de kippendijen totdat ze goudbruin en gaar zijn. Haal daarna de kippendijen uit de pan en leg ze apart, gooi de olie niet weg!

Voeg de tomaten en de tomatenpuree bij de bakolie van de kippendijenbak. Bak het geheel totdat het enigszins bruin begint te verkleuren. Snipper de uien, knoflook en paprika en voeg dit bij het tomatenbaksel. Voeg ook de versgemalen peper toe. Laat het geheel op matig vuur gaar en bruin worden.

Doe er water erbij (genoeg om straks ook de rijst in te koken) samen met de maggi, wat zeezout, de gele peper (let op: de peper heel laten; anders wordt het gerecht wel erg scherp) en de laurier. Doe de wortel, cassave/pastinaak en kool erbij. Laat het geheel zo'n 20 minuten sudderen. Wanneer de groenten gaar zijn, haal ze uit de pan en leg ze apart.

Doe nu de rijst al roerend in de pan met watermengsel en laat het ca. 10 minuten sudderen totdat deze gaar is. Wanneer de rijst gaar is, leg dan nog een paar minuten de kippendijen en de groenten er bovenop zodat deze weer warm kunnen worden. Sluit het af met een deksel.

Doe eerst de rijst op een grote schaal en dek het af met de kippendijen en de groenten