Red Benachin

het recept

Red Benachin (Jollof rice) 4-6 personen


500 gram kipfilet (aan blokjes van 1 cm)

1 ui (aan ringen gesneden)

1 ui (gesnipperd)

4 tenen knoflook (gesnipperd)

½ gele paprika (blokjes)

½ rode paprika (blokjes)

1 prei (halve ringen)

2 blikjes tomatenpuree

½ liter runderbouillon

400 gram rijst

Peper en zout

Olijfolie


Peper en zout de kip en braad deze aan in olijfolie. Wanneer de kip bruin aanbraden is, zet de pan van het vuur. Doe wat olijfolie in een pan en wok de paprika, uienringen en prei met wat zout. Voeg het daarna toe aan de kipblokjes.

Fruit de uien- en knoflooksnippers in olijfolie. Voeg na 5 minuten de tomatenpuree toe en bak dit ca. 5 minuten mee. Voeg daarna de bouillon toe. Voeg evt. nog wat verse tomaten toe. Laat het geheel doorkoken totdat het ingedikt is. Kook intussen de rijst totdat deze gaar is. Voeg daarna de rijst toe aan het ingedikte tomatenmengsel. Roer het goed door zodat de rijst zich goed mengt met het tomatenmengsel. Doe het rijst-tomatenmengsel bij het kip-groenten mengsel in de braadpan. Laat het geheel nog ca. 15 minuten staan met een gesloten deksel zodat de smaken goed door kunnen trekken en met elkaar kunnen vermengen.

Ook heerlijk als een vegetarische schotel, laat de kip weg en vervang de runderbouillon door groentebouillon. Door de veelheid van groenten zal het vlees niet echt gemist worden. Ook lekker om te combineren met een frisse salade.