Ratatouille terrine

het recept


Ratatouille-terrine (8 pers.)

2 zakjes bosui

6 el olijfolie

2 courgettes

1 aubergine

1 gele paprika

3 trostomaten

1 bakje basilicum

4 eieren

2 tenen knoflook

1 el Provençaalse kruiden

1 tl kerriepoeder

Bekleed de vorm met folie. Snijd de bosui in stukken van 4 cm. Verhit de olie in een hapjespan en bak, in delen, de courgette, aubergine, ui en paprika. Bestrooi met peper en zout.

Verwarm de oven op 180 °C. Vul de vorm met 1/2 van de courgette en aubergine, daarop de bosui, paprika, tomaat en basilicum en tenslotte de rest van de courgette en aubergine. Klop de eieren met knoflook, kruiden en kerrie. Schenk over de groenten. Zet de vorm in de braadslee en schenk er kokend water bij tot hij half in het water staat. Bak in ca. 50 min. gaar.