Quinoa salade met kersen

het recept

Quinoa salade met kersen en gember-citroendressing (4 pers.)

100 gr quinoa

100 gr haricots verts

75 ml citroensap

75 ml witte wijnazijn

20 gr honing

30 gr gember

100 ml zonnebloemolie

100 ml citroenolie

20 kersen

2 gr fleur de sel

1 snufje zout

1 snufje witte peper

Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg geen zout toe. Was de kersen, halveer ze en verwijder de pit.

Breng water aan de kook in een pan en voeg zout toe. Kook de haricots-verts 4 minuten en koel direct terug in ijswater of onder de koude kraan. Snijd de haricots-verts in stukjes van 0,5 cm en meng door de quinoa.

Schil de gember en rasp fijn. Doe het citroensap, de witte wijnazijn, de honing en geraspte gember in een kom. Voeg hier de zonnebloemolie en citroenolie al roerende met een garde aan toe. Breng op smaak met zout. Proef de dressing, wanneer deze te sterk is geworden, voeg dan wat olie bij

Breng de quinoa salade op smaak met een deel van de dressing, peper en een beetje zout.

Gebruik voor de presentatie kleine kommetjes en schep hier 2 eetlepels per persoon van de quinoa salade in. Leg de halve kersen in een ring over de salade en lepel de dressing over het gerecht. Maak af met een kleine hoeveelheid fleur de sel.