Pilav

het recept


Pilav (4 pers.)

400 g gehakt

3 tenen knoflook

1 ui

1 kippenbouillon blokje (Maggi)

1 courgette of komkommer

1 rode paprika

1 gele paprika

1 blik perziken (420 g)

3 el ketjap manis

1 el tomatenpuree

1 tl sambal oelek

Verse peterselie

Witte rijst

Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd ook alvast 2 paprika's in blokjes en 1 kleine courgette in halve maantjes. Verwarm olie in een pan en bak de uien en knoflook totdat de uien wat glazig zijn. Voeg het gehakt toe met wat peper en zout en rul het gehakt totdat het mooi bruin is.

Voeg vervolgens de gesneden paprika en courgette toe en bak deze even 5 minuten mee op middelhoog of matig vuur. Voeg nu 1 flinke el tomatenpuree toe en bak deze kort even mee. Voeg tevens 1 tl sambal oelek en 3-4 el ketjap manis toe. Schep alles goed door elkaar en bak even mee.

Schenk nu 250-300 ml warm water bij het geheel samen met 1 verkruimeld kip bouillonblokje. Laat zo'n 15-20 minuten pruttelen zonder deksel op de pan. Roer af en toe even door elkaar. Het is de bedoeling dat het vocht slinkt.

Snijd de perziken in stukken en voeg deze de laatste 5 minuten toe. Verwarm nog even mee en serveer direct met witte rijst en peterselie.