Piccolo panini mediterranea

Piccolo panini mediterranea (6 stuks)


250 gram sojameel

2 eieren

8 el walnootolie

1 tl zout

17 gram droge gist

12 el lauwwarm water

60 pompoen/zonnepittenmix, fijngehakt

25 gram puntpaprika, fijngesneden

1 sjalot, fijngesneden

30 gram groene olijven, fijngesneden

2 tl Italiaanse kruiden


Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng alle ingrediënten in het blik van de broodbakmachine en laat het kneden en rijzen totdat het deeg gereed is om in de oven te gaan.

Heb je geen broodbakmachine, doe het dan als volgt: Doe het meel in een kom en breek de eieren er boven. Voeg de olie, pitten, paprika, olijven, kruiden, gist, zout en sjalot erbij en zet het goed door elkaar. Voeg lepel voor lepel het water tot totdat het een samenhangende massa wordt. Dek het deeg met een vochtige doek af en laat het een uur rijzen op een warme plaats.

Doe bakpapier op het rooster van de oven. Maak van het deeg een aantal bolletjes en leg deze op het rooster. Maak je handen hierbij wat vochtig anders blijft deeg aan je vingers kleven. Doe nu het rooster in de oven en bak de broodjes gaar in ca. 25 minuten (is een beetje afhankelijk van de grootte van de bolletjes). Tussentijds een paar keer controleren of de broodjes al klaar zijn. Afhankelijk van de oven kan de baktijd variëren. 

(totaal koolhydraten = 73,9 gram/6 = 12,3 gram per bolletje)