Pastitsada

het recept

Pastitsada (ca. 6 pers.)

1 kg rundvlees
100 ml rode wijn
2 blikjes tomatenblokjes
2 uien in ringen gesneden
7 teentjes knoflook, fijngehakt
15 gram peterselie
4 laurierbladen
3 kruidnagels
1 kaneelstokje
1 theelepel suiker
200 ml olijfolie extra vergine
zout
versgemalen zwarte peper
500 gram pasta
geraspte Gran Pardano

Snijd het vlees in vierkante stukken. Snij een paar gaten in elk stuk vlees. Snij de uien aan dunne ringen en hak een deel van de peterselie fijn. Doe de fijngehakte peterselie met wat peper, zout en de knoflook in de gaten van het vlees. Strooi nog wat peper en zout over het vlees. Doe de olijfolie in een grote pan en braad het vlees om en om goed aan.

Doe de uien bij het vlees en bak het kort mee. Blus daarna het vlees af met de rode wijn. Voeg het water, de tomatenblokjes, laurierbladen, kruidnagels, het kaneelstokje en de suiker toe. Het geheel moet nu minstens 2,5 uur zachtjes stoven. Wanneer het vlees gaar is, voeg dan de overgebleven verse peterselie toe.

Kook de pasta. Schep het vlees over de pasta en maak het af met de geraspte Grand Pardano en wat verse peterselie.