Paddenstoelensaus in rode wijn

het recept

Paddenstoelensaus in rode wijn (6 pers.)

600 g paddenstoelenmelange

1½ teen knoflook

1½ bosje salade-ui

3 takjes verse rozemarijn

2 el milde olijfolie

2 el ongezouten roomboter

150 ml stevige rode wijn (bijv. Pinot

Noir)

190 ml slagroom

Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier en scheur of snijd de grotere exemplaren in kleine stukken. Snijd de knoflook fijn en de salade-ui in schuine stukken

van 3 cm. Ris de naaldjes van de takjes rozemarijn. Verhit de olijfolie en boter in een ruime koekenpan en bak de salade ui, knoflook en rozemarijn 1 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in ca. 6 min. beetgaar. Schenk de wijn erbij en verhit 2 min. Voeg de slagroom toe en breng opnieuw aan de kook. Breng op smaak met peper en zout.