Paddenstoelen ragout

het recept

Paddenstoelen ragout (4 pasteitjes)

1 sjalot

200 gr paddenstoelen (maak een lekkere mix)

25 gr boter (plantaardig)

30 gr bloem

200 ml groentenbouillon

Snufje peper en zout

Paar takjes verse peterselie

Snufje gedroogde tijm

25 ml kookroom (plantaardig)

4 pasteibakjes

Snijd de sjalotten fijn en de paddenstoelen in plakjes.

Fruit de sjalotten aan in een klein beetje boter of olie. Voeg de paddenstoelen toe. Bak deze op middelhoog vuur een minuut of 8.

Verhit in een andere pan de 50 gr boter. Voeg de bloem toe zodra de boter gesmolten is. Roer met een garde door elkaar en laat de roux 2 à 3 minuutjes zachtjes garen. Let op dat je een garde gebruikt die de aanbaklaag van je pan niet beschadigd. Giet dan de bouillon er beetje bij beetje bij en blijf roeren met de garde.

Als de saus glad is roer je de room er door.

Schep dan de sjalotjes en de paddenstoelen er door.

Breng de ragout op smaak met wat tijm, verse peterselie en eventueel nog een snufje peper en zout.