Ovenschotel met Courgette en Tomaat

het recept


10 stuks bosuien

1 courgette

3 pruimtomaten

4 el milde olijfolie

2 tenen knoflook

2 takjes verse tijm

3 verse salieblaadjes

Peper en zout

Snijd de bosuitjes in stukjes van ca. 4 cm. Snijd de courgette en de tomaat in schuine plakken van ca. ½ cm. Snipper de knoflook. Verwarm de oven voor op 200 °C. Vet de ovenschaal licht in met olie.

Verhit de helft van de olie in een pan. Bak de bosui en de knoflook op laag vuur ca. 5 min., niet laten kleuren.. Bestrooi met peper en zout. Verdeel de uitjes over de bodem van de schaal.

Ris de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de salie fijn. Verdeel de plakken courgette en tomaat dakpansgewijs in lagen over de uitjes. Strooi ⅔ deel van het tijm en de salie tussen de lagen. Strooi de rest van de kruiden over de groenten. Bestrooi met zout. Druppel de rest van de olie erover.

Bak de groenteschotel in ca. 50 min. gaar en lichtbruin. Haal de schotel uit de oven en bestrooi met peper.