Ovenschotel van gegrilde aubergine, gehakt en zwarte olijf

het recept

Ovenschotel van gegrilde aubergine, gehakt en zwarte olijf (4 pers.)

1 grote of 2 kleine aubergines

400 gram passata

500 gram rundergehakt

100 gram zwarte olijven zonder pit, in schijfjes gesneden

1 eetlepel oregano

100 gram feta, verbrokkeld

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd de aubergines in dunne plakken. Zet een grillpan op een hoge pit en strijk deze in met olie. Wanneer de pan goed heet is, grill dan de plakken aubergine in de pan. Strooi er wat zeezout overheen. Laat ze aan beide kanten even grillen totdat de afdruk van de grillpan zichtbaar is. Haal de aubergines uit de pan en zet ze apart totdat de ovenschaal opgemaakt wordt.

Doe olie in een pan en verwarm deze. Voeg het gehakt toe en rul het totdat het mooi bruin is. Voeg de peper, het zout en de oregano toe en bak het nog een paar minuten.

Voeg de passata toe aan het gehakt en laat het geheel op een laag vuur nog even sudderen.

Pak een ovenschaal en vet deze in met een klein beetje olie. Verdeel de aubergines over de bodem totdat deze bedekt is. Verdeel een laag gehakt over de aubergines en strooi een handvol olijven over het gehakt. Herhaal dit nog één keer en strooi dan de feta er overheen. Laat de ovenschotel even rusten.

Dek daarna de schaal af en zet deze in de voorverwarmde oven. Baktijd is ca. 20-30 minuten, afhankelijk van de oven. Controleer na 15 minuten even hoe ver de ovenschotel gegaard is.