Ossobuco

het recept

Ossobuco

4 kalfs- of runderschenkels

2 uien

1 prei

3 bospeentjes

½ stronk bleekselderij

1 bol knoflook

4 dl rode wijn

1 liter runderbouillon

4 takjes tijm

6 trostomaten

2 eetlepels gehakte oregano

Verwarm de oven voor op 160 graden. Verwarm een klont boter en een scheut olijfolie in een vuurvaste ovenschaal en bak hierin de schenkels donkerbruin. Snij de uien, prei, en de hele bol knoflook in grove stukken. Verdeel deze groenten over de schenkels en bak ze op hoog vuur aan.

Blus af met de wijn en bouillon, voeg de tijm toe en breng het aan de kook. Dek de schaal af met aluminiumfolie en de schaal 2 uur in de oven. Haal daarna het vlees er uit en pureer de groenten plus de tomaten, met de staafmixer. Maak de saus op smaak met de gehakte oregano en eventueel wat peper en zout. Doe de saus weer bij de schenkels, het gerecht kan geserveerd worden met pasta of aardappelpuree