Original BBQ saus

het recept

Ingrediënten:

100 ml appelciderazijn

75 ml cola

75 ml appelsap

2 el sojasaus

50 ml worcestershiresauce

4 el bruine basterdsuiker

2 el appelstroop

1 el tabasco

3 el Piggy Mix BBQ Rub (zie recept elders op de website)

500 ml ketchup

100 ml vloeibare honing

3 el dressing balsamico

Verhit in een pan de appelciderazijn, cola, het appelsap, de sojasaus en worcestershiresauce tot tegen de kook aan. Voeg de suiker, appelstroop, tabasco en bbq-kruiden toe. Roer tot de suiker is opgelost. Voeg de ketchup, honing en crema balsamico toe en roer alles goed door. Draai het vuur laag en laat de saus 15 min. zachtjes koken. Neem van het vuur en laat helemaal afkoelen. Schenk over in een schone fles of pot. Sluit af en bewaar tot 2 weken in de koelkast.

Piggymix BBQ rub

50 g paprikapoeder

50 g gerookte-paprikapoeder

50 g zout

50 g kristalsuiker

25 g bruine basterdsuiker

25 g knoflookpoeder

20 g uienpoeder

1 el grof gemalen zwarte peper

1 tl chilipoeder

1 tl mosterdpoeder

2 tl gedroogde basilicum

2 tl gedroogde tijm

2 tl gemalen venkel

½ tl kaneel

Meng alle ingrediënten en bewaar tot 2 maanden in een afgesloten pot.