Oriental mood

het recept

Oriental mood

1 rode paprika

1 gele paprika

1 prei

1 spaanse peper

250 gram champignons

5 tenen knoflook

75 g garneeramandelen

500 g kipfilet

2 tl gemalen koriander

2 tl gemberpoeder

4 el wok-olie

2 el vloeibare honing

3 el sojasaus

2 el droge sherry

Maak de paprika's schoon en snijd in reepjes. Snij de champignons aan plakjes. Snij de prei aan halve ringetjes. Hak de Spaanse peper en de knoflook aan fijne stukjes. Snijd de kipfilet in dunne reepjes. Schep de helft van de ketoembar en de helft van de gemberpoeder erdoor.

Verhit een wok of grote braadpan op matig hoog vuur. Rooster de amandelen al omscheppend licht goudbruin. Schep met een schuimspaan uit de wok. Verhit de helft van de olie in de wok en roerbak de kipreepjes in ca. 2 min. rondom bruin. Breng op smaak met peper en zout en schep uit de pan.

Verhit de rest van de olie en roerbak de paprikareepjes op hoog vuur in 2-3 min. knapperig gaar. Bak de champignons ca. 30 sec. mee en temper het vuur. Voeg de Spaanse peper en knoflook toe en schep het goed om. Daarna de prei en laat het geheel even staan op een matig vuur (ca 5 minuten). Schep daarna de rest van de ketoembar en de rest van de gemberpoeder er door heen. Voeg de kip, amandelen, honing, sojasaus, sherry toe. Breng het al roerend aan de kook en laat het even zachtjes pruttelen.