Oosseldse goulash

het recept

Oosseldse goulash (4-6 pers.)

750 g rundvlees

4 fijngehakte sjalotjes

4 teentjes fijngehakte knoflook

250 g zilveruitjes

50 g boter

250 ml rode wijn

250 ml vleesbouillon

1 blikje tomatenpuree

4 tl marjoraan of oregano (wilde marjolein)

2 laurierbladeren

2 el paprikapoeder

1 el bloem

1 mespuntje cayennepeper

1 mespuntje komijnpoeder

1 rode paprika aan reepjes

1 groene paprika aan reepjes

250 g kastanjechampignons aan plakjes


Maak de sjalotjes schoon en snij deze fijn. Hak de teentjes knoflook fijn. Maak de paprika's schoon, ontdoe ze van zaadjes en zaadlijsten en snij ze in reepjes. Maak de kastanjechampignons schoon en snij ze aan plakjes. Laat de zilveruitjes uitlekken.

Dep het rundvlees droog en snij het in vierkante blokjes van ca. 1 cm. Bestrooi het vlees met peper en zout en haal het door de bloem. Verhit in een braadpan een flinke klont boter en bak het vlees even in een paar minuten rondom bruin. Haal het daarna uit de braadpan.

Doe de sjalotjes, zilveruitjes en komijn in de braadpan en laat deze lichtjes bruin worden. Voeg knoflook en tomatenpuree toe en blus met rode wijn. Laat dit een beetje inkoken, voeg bouillon, paprikapoeder, laurierbladeren en cayennepeper toe en leg er dan het vlees terug in de braadpan.

Voeg nu de rode paprika, groene paprika en de kastanjechampignons toe. Strooi de majoraan of oregano over het geheel en laat het meetrekken.

Laat geheel ca. 3 uur op laag vuur sudderen totdat het vlees gaar is. Tussendoor nog een paar keer roeren. Na 3 uur even proeven en indien nodig wat peper en zout toevoegen.

Lekker met rijst, pasta, aardappelpuree of geroosterd brood én met een frisse salade!