Monchou taart

het recept


Monchou taart (8-10 pers.)

50 g ongezouten roomboter

225 g bosbessenjam

200 g theebiscuits

200 g roomkaas naturel

125 g witte basterdsuiker

250 ml verse slagroom

8 g vanillesuiker

8 g slagroomversteviger

430 g Hak taart & vlaaifruit kersen in blik

Verhit de boter en de jam in een steelpan en roer door. Verkruimel de biscuits in een keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller. Meng de biscuit met het boter-jammengsel. Verdeel over de bodem van de springvorm en druk goed aan met een lepel. Laat de bodem minimaal 20 min. in de koelkast afkoelen. 

Klop ondertussen de roomkaas met de basterdsuiker los. Klop de slagroom met de vanillesuiker en slagroomversteviger en meng door de roomkaas. Verdeel het mengsel over de taartbodem.

Verdeel de vlaaivulling erover en laat minimaal 1 uur opstijven in de koelkast.