Molohkia

het recept

Molohkia

2 uien

20 stuks groene kardemon peulen

3 kaneel staafjes

Zout

Water

2 eetlepels olijfolie

10 tenen knoflook

2 eetlepels koriander zaden

500 gram Molohkia

Vloeibare boter

Citroensap

Rijst

Om de Taqliya te maken, mix de Knoflook, koriander, olijfolie en zout en vijzel het tot een pasta.

Bereid de (verse) molokhia, door de bladeren van de stelen te halen en was het zorgvuldig. Gebruik een mezzaluna of koksmes om de bladeren fijn te hakken. Dit kan ook in een foodprocessor. Gebruik je de diepvries-Molohkia dan is dit allemaal niet nodig want deze is na ontdooien gereed voor verwerking.

Als de kip gaar is leg het dan even apart en dek het af met folie om uitdrogen te voorkomen.

Kook de rijst 8 minuten in ruim water, giet het af en laat het nog 15 minuten staan

Als de rijst afgegoten is, warm dan de oven voor op 230 graden. Leg de kip op een bakplaat en strijk ca. 1/3 van de Taqliya op de kip en bestrooi het met zout. Bak de kip 15 minuten in de oven totdat het goudbruin is.

Doe de helft van de overgebleven Taqliya in een pan. Bak het geheel totdat het bruin en knapperig wordt. Voeg ongeveer 1,5 kop van het kookvocht van de kip toe (niet te veel) samen met de gesneden Molohkia. Laat het geheel zachtjes doorkoken (10-15 minuten) en roer het af en toe even door. Maak het op smaak met zout en peper.

Doe de rest van de Taqliya in een kleine braadpan samen met twee eetlepels boterolie. Bal het geheel totdat de knoflook bruin is. Laat het afkoelen en zet het apart in een bakje. Dit mengsel wordt gebruikt als garnering op het gerecht.

Voeg de citroensap aan de Molohkia toe en roer het gedurende 5 minuten

Serveer de rijst op een bord, verdeel de kip op de rijst en schep de Molohkia er overheen. Strooi wat van de garnering over het geheel om het af te maken.

Bewaar het vocht waarin de kip gekookt is.