Mojo Rojo

het recept

1 rode paprika

2 tenen knoflook

1 rode peper

1 tl gemalen komijn

½ tl zout

100 ml milde olijfolie

1 el rode wijn azijn

Steek de barbecue aan of verwarm de oven voor op 220 °C. Rooster de paprika 15 tot 20 min. tot het vel helemaal zwartgeblakerd is. Laat de paprika 15 min. afkoelen in een pan met deksel of een afgesloten kom. Pel ondertussen de knoflook. Pel het zwartgeblakerde vel van de paprika en verwijder de zaadlijsten. Doe in het bakje van de staafmixer samen met de gepelde knoflook.

Halveer de rode peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten met een scherp mesje. Snijd het vruchtvlees in stukjes. Voeg de peper toe aan de paprika met de gemalen komijn, het zout, de olie en azijn. Maal tot een gladde saus.

combinatietip:

Deze mojo rojo is in een afgesloten bakje zeker een week houdbaar in de koelkast.