Mexicaans maisbrood

het recept

Mexicaans maisbrood (1 brood)

125 gram tarwebloem

180 gram maismeel

30 gram fijne kristalsuiker

1 eetlepel bakpoeder

1 theelepel zout

1/2 theelepel baking soda

15 gram Mexicaanse taco kruiden

250 milliliter karnemelk

110 gram boter

1 eidooier

80 gram maiskorrels

45 gram rode puntpaprika

7 gram koriander

Neem een vorm van 22 x 22 cm en vet deze in. Verwarm de oven voor op 180 graden.

Spoel de maiskorrels af onder koud water en dep ze met een stukje keukenpapier goed droog. Snijd de paprika in kleine stukjes en hak de koriander fijn. Meng in een kom de tarwebloem, het maismeel, de suiker, het bakpoeder, het zout, de baking soda en de Mexicaanse kruiden. Smelt de boter en laat iets afkoelen. Mix vervolgens in een andere kom of maatbeker de karnemelk met de gesmolten boter en de eidooier. Schenk dit geheel nu bij de droge ingrediënten en roer/schep met een rubberen spatel goed door elkaar. Schep nu de mais, paprika en koriander door het beslag en schep het over in de bakvorm. Verdeel gelijk over de vorm en plaats de vorm in de voorverwarmde oven. Bak het Mexicaans maisbrood nu in 20 minuten gaar. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen en neem hem dan uit de vorm.