Mexicaans maisbrood
het recept
Mexicaans maisbrood (1 brood)
125 gram tarwebloem
180 gram maismeel
30 gram fijne kristalsuiker
1 eetlepel bakpoeder
1 theelepel zout
1/2 theelepel baking soda
15 gram Mexicaanse taco kruiden
250 milliliter karnemelk
110 gram boter
1 eidooier
80 gram maiskorrels
45 gram rode puntpaprika
7 gram koriander
Neem een vorm van 22 x 22 cm en vet deze in. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Spoel de maiskorrels af onder koud water en dep ze met een stukje keukenpapier goed droog. Snijd de paprika in kleine stukjes en hak de koriander fijn. Meng in een kom de tarwebloem, het maismeel, de suiker, het bakpoeder, het zout, de baking soda en de Mexicaanse kruiden. Smelt de boter en laat iets afkoelen. Mix vervolgens in een andere kom of maatbeker de karnemelk met de gesmolten boter en de eidooier. Schenk dit geheel nu bij de droge ingrediënten en roer/schep met een rubberen spatel goed door elkaar. Schep nu de mais, paprika en koriander door het beslag en schep het over in de bakvorm. Verdeel gelijk over de vorm en plaats de vorm in de voorverwarmde oven. Bak het Mexicaans maisbrood nu in 20 minuten gaar. Laat 5 minuten in de vorm afkoelen en neem hem dan uit de vorm.