Mediterraan soda bread

het recept

Mediterraan soda bread (ca 2-4 pers.)

250 gram bloem

5 gram zout

Ca. 1 theelepel baking soda

200 milliliter karnemelk

1,5 theelepel gedroogde basilicum

1,5 theelepel gedroogde oregano

1 sjalotje, gesnipperd

1 teentje knoflook, gesnipperd

1 ons truffelkaas, aan reepjes

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng het zout de bloem en de baking soda. Roer dit goed door elkaar. Voeg de karnemelk toe en kneed dit tot een samenhangend geheel. Kneed het vooral niet te lang. Het geheel zal erg plakkerig zijn dus zorg dat je een mes bij de hand hebt om af en toe het deeg van de handen te schrapen.

Voeg de oregano, basilicum, knoflook en sjalot toe aan het deeg en meng het nog even door. Bestuif het werkblad met meel en maak een bol van het deeg. Leg bakpapier op het rooster van de oven en leg hierop de bol deeg. Snij de bovenkant van de bol deeg iets in (kruisvormig) met een mes. Beleg de bol daarna met de reepjes truffelkaas.

Bak het brood in circa 30 minuten mooi bruin en gaar. Laat het brood niet zomaar afkoelen anders wordt het hard. Wikkel het brood in een schone theedoek totdat het afgekoeld is. Serveer het nog dezelfde dag.