Masala Fowru

het recept

Masala Fowru (8 pers.)

Ingredienten:

1 kg kippendijen

7 tenen knoflook, gesnipperd

2 rode pepers, gesnipperd

3 volle tl kerrie masala

6 el olie

2 witte uien, gesnipperd

1 el tomatenpuree

1 afgestreken el komijnpoeder

1 maggiblokje

Hak de kippendijen in kleine stukken,

Los de masala op in een half kopje kokend water tot een slappe pasta. Dit voorkomt dat de masala bij het bakken aanbrandt en bitter wordt. Verhit de olie in een wok of pan en bak de ui een beetje aan. Voeg de knoflook, maggiblokje en de rode peper toe en bak even mee. Voeg dan de opgeloste masala toe, roer alles goed door en laat het geheel ca. 2 minuten bakken. Voeg de kippendijen en de tomatenpuree toe en roer het goed door. Zorg dat de masala gelijkmatig verdeeld wordt. Doe een deksel op de pan en kook de kippendijen in 1 tot 1,5 uur gaar. Het vlees laat zelf veel vocht los. Controleer om het halfuur of er nog voldoende vocht in de pan zit. Voeg indien nodig wat extra kokend water toe, maar zorg ervoor dat deksel niet onnodig geopend wordt. Voeg op het eind, ca. 15 minuten voor de gaartijd, peper, het komijnpoeder en wat zout toe

Lekker samen met (basmati)rijst.

(inspired by Spicy Chef - Soenil Bahadour)