Limburgs zoervleis

het recept

Limburgs zuurvlees met ontbijtkoek (4 pers.)

600 g runderriblappen

2 middelgrote uien

50 g ongezouten roomboter

4 gedroogde laurierblaadjes

4 jeneverbessen

3 kruidnagels

200 ml witte wijnazijn

200 ml water

6 plakken ontbijtkoek

4 el appelstroop

2 el donkere basterdsuiker

Snijd het vlees in blokjes van ca. 2 cm. Bestrooi met peper en zout. Snipper de ui.

Verhit de boter in een braadpan en bak de ui 5 min. op laag vuur. Voeg het vlees toe en bak het op middelhoog vuur in ca. 5 min. bruin. Voeg de laurierblaadjes, jeneverbessen, kruidnagels, azijn en het water toe. Breng aan de kook en doe de deksel op de pan. Stoof het vlees 1 uur op laag vuur.

Snijd ondertussen de ontbijtkoek in blokjes. Schep samen met de appelstroop en suiker door het vlees en stoof nog 1 ½ uur. Breng het zoervleis op smaak met peper.