Weer lekker bezig (met mooi vers spul)

13-09-2020

Gisteren stond er een buffet op het programma. Vorige week zondag al het buffet samengesteld en een planning gemaakt. Maandag een boodschappenlijst samengesteld. Dinsdagmorgen moest ik al vroeg in het centrum van Doetinchem zijn. Op dinsdag staat de markt rond het gemeentehuis en dat kwam mooi uit. Met een bigshopper in de hand wandelde ik van kraam tot kraam. De eerste kraam waar ik langs liep was een biologische boer. Bij hem de aardappels, bleekselderij en de gember gekocht. De volgende stop was bij de groenteboer. Mooie verse producten en kruiden gekocht, o.a. tijm, koriander, bieslook, rozemarijn, peterselie, basilicum, munt. Ook de groenten en het fruit lagen al geduldig te wachten totdat ik een keus maakte: citroen, limoen, sinaasappel, rode peper, sjalotjes, knoflook, groene paprika, mini-paprika, lente-ui en tomaten. Tot zo ver de groenteboer. Een eindje verderop zag ik een notenkraam. Ik moest dadels, rozijnen en cashewnoten hebben. Wat zag dat er allemaal lekker en vers uit. Het werkt erg verslavend wanneer je met een bigshopper over de markt loopt. Je ziet zo veel leuke en lekkere dingen, je wilt alles wel meenemen. Mijn bigshopper bleek niet big genoeg te zijn dus even naar de auto wat spullen wegbrengen en op voor een 2e ronde over de markt. Ik moest nog eieren, feta, geraspte kaas, kwark en kipfilet hebben. Alles kon ik op de markt vinden. Verse, mooie en eerlijke producten voor een fijne prijs. Dolgelukkig en met een blij gevoel reed ik met een schat aan producten weer terug naar huis.

Dinsdagavond stonden de sauzen in de planning, donderavond het vlees, vrijdag van alles en nog wat en zaterdag de finishing touch. Precies volgens afspraak stond het buffet om 16.00 uur gereed. De gasten waren vol lof over het buffet en er is goed gebruik van gemaakt. Na afloop waren de gasten tevreden en voldaan en dan is de kok dat ook! Ik wordt er erg blij van om te mogen werken met zoveel mooie ingrediënten en producten. Het is altijd een feest om er iets moois van te maken!

Nieuwsgierig geworden naar dit buffet? Kijk dan even op de website www.kuiranto.nl/wat-brengen-wij-een-voorbeeld2/ (ik zet niet alle buffetten erop maar wil een idee geven wat ik doe en hoe ik mijn mooie ingrediënten verwerk)

BE HAPPY - START COOKING!!!